Rohmann Ditta gordonkaművész Bach koncertje az altemplomban 2017. december 10-én

  • Hirdetések/Aktuális hírek
  • Aranyossy Mihály
  • 2017. október 31.
  • 560

Rohmann Ditta gordonkaművész koncertje a budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom altemplomában


Bach-forrás
Bach-stream
 

Rohmann Ditta számára olyan Bachot játszani, mint amikor a szomjas ember friss vízhez jut: tisztító, éltető és üdítő. A vízben megláthatjuk önnön tükröződésünket, elmerülhetünk az áramlásban, a távlatokban. A mostani alkalommal egy hosszútávú sorozatot kezdünk meg, amelyben arra adódik lehetőség, hogy havi rendszerességgel egy órára Bach zenében fürödjünk meg együtt, és megtisztuljunk a hétköznapok porától.

A művészről:

Rohmann Ditta olyan sokoldalú gordonkaművész, akit egyaránt láthatunk nagy koncerttermek ünnepelt szólistájaként, másrészt világzenei formációban improvizálni, táncosokkal közös produkció főszereplő zenészeként, kamarazenészként, és újabban színészként is. Eddig elért sikerei közül kiemelkednek a lipcsei Bach versenyen szerzett díjak (International Bach Competition), a Junior Príma Díj, lemez- és rádiófelvételek. Tanárai közül legfontosabbak Perényi Miklós, Suren Bargatuni, Ivan Monighetti, Boris Pergamenschikow és Rados Ferenc voltak.
Fontos számára, hogy az általa megszerzett tudást kamatoztassa, fejlessze és továbbadja. Ditta korábban a Debreceni Egyetemen tanított. Jelenleg privát úton oktat, illetve kurzusokat és továbbképzéseket tart országszerte. A HUNGAROTON lemezkiadóval fennálló együttműködés gyümölcseként a sikeres Bach-szvit felvételek után a közelmúltban jelent meg közös lemeze Rohmann Imre zongoraművésszel (Bartók, Debussy, de Falla & Ravel művei).
www.dittarohmann.com

A koncertről:
A koncert időpontja: 2017. december 10-én (vasárnap) 17:00 órakor
Helye: a Belvárosi Főplébániatemplom altemploma
1056 Budapest, Március 15. tér
Férőhely kapacitás: maximum 70 fő
Helyfoglalás az érkezés sorrendjében
A hangverseny látogatása díjmentes.