Hirdetések 2017. szeptember 10-én

  • Archívum/Archív hirdetések
  • Aranyossy Mihály
  • 2017. október 12.
  • 74

HIRDETÉSEK
2017. szeptember 10.
Évközi 23. vasárnap
 
Liturgia
 
Szerdán Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja,
Csütörtökön a szent kereszt felmagasztalásának ünnepe,
Szombaton Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök, vértanúk emléknapja lesz
 
  1. A nyári szünet utáni első karitász hittanóra Csorba Gábor állandó diakónus vezetésével kedden 15.30-kor lesz az altemplomban. A téma, a Máriás papi mozgalom.
  2. A karitász filmklubban, a Teréz anya teremben csütörtökön 17 órától Az utolsó hegycsúcs c. spanyol filmet nézzük meg közösen.
  3. Az altemplomban péntekeken 16 órától a szentmise kezdetéig továbbra is szentségimádást tartunk, melyre szeretettel hívjuk a testvéreket.
  4. A Nyitott templomok napja országos rendezvénysorozat keretében szombaton számos programot kínálunk az érdeklődőknek. Ezek között feltemplomi tárlatvezetések, hangversenyek és előadások szerepelnek. Külső helyszíni eseményekre is sor kerül, ilyen például a belvárosi templomok meglátogatása vagy a Szent Gellért séta. A Nyitott Templomok Napja minden programja megtalálható a www.ars-sacra.hu honlapon. A templomunkban szervezett eseményekről további információk plébániánk facebook oldalán, valamint a bejáratnál kihelyezett információs táblán olvashatók.
  5. A Belvárosi Orvosi Centrum, szeptember 24-én, vasárnap, önkéntes véradókat vár a Ferenciek terén lévő Szent Gellért könyvesboltba. Az esemény fővédnöke Beer Miklós püspök atya, aki százszoros véradóként vesz részt az eseményen, majd együtt ebédel a véradókkal.