Hirdetések 2017. október 29-én

  • Archívum/Archív hirdetések
  • Aranyossy Mihály
  • 2017. október 27.
  • 115

 

HIRDETÉSEK

2017. október 29.

Évközi 30. vasárnap

 

Liturgia

 

Kedden Boldog Romzsa Tódor püspök és vértanú emléknapja

Szerdán Mindenszentek főünnepe

Csütörtökön Halottak napja

Szombaton Borromeo Szent Károly püspök emléknapja lesz

 

 

1.      Október hónap utolsó két napján (hétfőn és kedden) a hétköznapi szentmisék előtt 16:30-tól a rózsafüzért imádkozzuk.

2.      Szerdán, Mindenszentek ünnepén, mely parancsolt ünnep, a szentmisén való részvétel kötelező. A szentmisék 08:30-kor, 10:00-kor, és 18:00 órakor lesznek.

3.      A szerdai Szeretetláng imaóra, melyet a Szent Mihály templomban tartunk, ezen a héten elmarad.

4.      Csütörtökön, halottak napján a szentmise 18:00 órakor kezdődik, melyben idén Mozart Requiem-je nem hangzik el. A halottakért a gyászszertartást a szentmisét követően végezzük el.

5.      A pénteki szentségimádást a továbbiakban ismét az altemplomban tartjuk. Örömmel hirdetjük, hogy Bíboros úr és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának támogatása lehetővé tette, hogy januártól templomunk állandó szentségimádás helyszíne legyen. A szükséges feltételek megteremtése, a jelenlegi keresztelő kápolna átalakításának előkészítése folyamatban van. A szentségimádásra konkrét időpontokra a plébánia honlapján történő regisztrációval, ill. személyesen is lehet majd jelentkezni. Az elektronikus jelentkezésre a plébánia honlapján már november 13-tól mód lesz.

6.      A szombati előesti szentmisék a nyári hónapok után november 4-től újból 17:00 órakor kezdődnek.

7.      Továbbra is kérjük azokat, akiknek módjukban áll, hogy iskolaszerekkel támogassák az azokban szűkölködő kárpátaljai gyermekeket. Számítástechnikai eszközöket és könyveket nem kérnek. Az adományok minden nap a Szent Erzsébet ereklye előtt elhelyezett ládában helyezhetők el. Bármilyen nagyságrendű segítségért hálásak vagyunk.

8.      Előre hirdetjük, hogy Dr. Osztie Zoltán atya adventi lelkigyakorlatot tart Leányfalun a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban december 15-én 16.00 órától, december 17-én 13:00 óráig, melyre korlátozott számban a plébániairodában jelentkezni lehet.