Hirdetések 2017. október 22-én

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2017. október 22.
 • 110

HIRDETÉSEK
2017. október 22.
Évközi 29. vasárnap
Missziók vasárnapja

Liturgia

Hétfőn Kapisztrán Szent János áldozópap
Kedden Claret Szent Mária püspök
Szerdán Szent Mór püspök emléknapja
Szombaton Szent Simon és Júdás Tádé apostolok ünnepe lesz
 
Ma a missziók vasárnapján a gyűjtés a missziók javára történik.
 
 1. A karitász hittanórán kedden délután fél négytől az altemplomban a Máriás papi mozgalomról folytatja az ismertetést Csorba Gábor állandó diakónus.
 2. Szerdán, és a továbbiakban hetente szerdánként a 17:00 órai szentmise után a Budapesti Énekes Iskola a Katolikus Egyház esti imádságát, a vesperást énekli Mezei János vezetésével.
 3. Október hónapban a hétköznapi szentmisék előtt (szerda kivételével) 16:30-tól a rózsafüzért imádkozzuk. Szerdán 15:00 órától a Szeretetláng imaóra keretében mondjuk el ezt az imánkat a Szent Mihály templomban. Ebben az időszakban, tehát október hónapban ezért a pénteki szentségimádást a rózsafüzér-ima előtt a feltemplomban tartjuk.
 4. Karitász csoportunkkal szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumba látogatunk, ahol az Arany János és Szabó Magda emlékkiállítást tekintjük meg. A résztvevőkkel a múzeum bejárata előtt 09:55 órakor találkozunk. Jelentkezni a karitász programokon és a karitász ügyeleti időben lehet.
 5. Ugyancsak szombaton 14:00 órától Hegyi Gábor festőművész tart tárlatvezetést a saját műveiből válogatott és rendezett kiállításon a Szent Kinga teremben.
 6. A szombati előesti szentmisék a nyári szezon után november 4-től újból 17:00 órakor kezdődnek.
 7. Továbbra is kérjük azokat, akiknek módjukban áll, hogy iskolaszerekkel támogassák az azokban szűkölködő kárpátaljai gyermekeket. Számítástechnikai eszközöket és könyveket nem kérünk. Az adományok minden nap a Szent Erzsébet ereklye előtt elhelyezett ládában helyezhetők el. Bármilyen nagyságrendű segítségért hálásak vagyunk.
 8. Előre hirdetjük, hogy Dr. Osztie Zoltán atya adventi lelkigyakorlatot tart Leányfalun a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban december 15-én 16:00 órától, december 17-én 13:00 óráig, melyre már a plébániairodában jelentkezni lehet.