Hirdetések 2017. december 3-án

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2017. december 1.
 • 123

2017. december 3.
Advent első vasárnapja
Liturgia
Hétfőn Damaszkuszi Szent János áldozópap,
Szerdán Szent Miklós püspök,
Csütörtökön Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja,
Pénteken a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe lesz
 
 1. A mai nappal elkezdődő adventi időszakban reggel 06:00 órakor rorate szentmisék lesznek hétfőtől szombatig. Hétköznapokon tehát csak reggel lesz szentmise. Esti szentmise csak szombati napokon lesz 17:00 órakor.
 2. A templomkertben ma megnyílik az adventi vásár, felállítjuk a karácsonyi Betlehemet, és az ünnepre hangolódás jegyében számos programot kínálunk, melyekről a hirdetésekből, ill. plébániánk honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.
 3. A január 1-től induló állandó szentségimádásra a plébánia honlapján, ill. közvetlenül a http://orokimadas.belvarosiplebania.hu internetes címen történő regisztrációval, ill. telefonon és személyesen is már lehet jelentkezni.
 4. Az elváltakért és egyedül élőkért havonta bemutatott szentmise kedden 18:00 órakor kezdődik a Szent Mihály templomban. A szentmise után a Szent Kinga teremben az adventről és a karácsonyi ünnepről beszélgetünk a résztvevőkkel.
 5. Mozart Requiemje hangzik el a szerző halálának 226. évfordulóján december 5-én (kedden) 20:00 órakor templomunkban, amely a mű 1801-es magyarországi bemutatójának színhelye volt. Belépőjegyek hétfőn és kedden, hangverseny előtt itt a templomban 4.500 Ft-ért, illetve az interticket.hu internetes oldalon válthatók.
 6. A Gyermek Jézusról nevezett Marie-Eugene (ejtsd Mári Özsen) kármelita szerzetest egy éve avatták boldoggá. Az idei adventben Bécs után Magyarországon is körutat tesz ereklyéje, plébániánkon december 8-án, pénteken az esti szentmisében és utána egy tanítással egybekötött imaórán lesz közöttünk.
 7. December 10-én (vasárnap) 17:00 órakor „Bach-forrás” címmel Rohmann Ditta gordonkaművész ad koncertet az altemplomban. A belépés ingyenes, de a hallgatóság létszáma maximum 70 fő lehet.
 8. Plébániánk karitász csoportja idén is meghirdeti a hagyományos ádventi tartósélelmiszer-gyűjtést. Kérjük, hogy Advent 2. vasárnapján, a jövő szombati előesti (december 9.) vagy a vasárnapi (december 10.) szentmisére ne felejtsen el magával hozni egy kis csomagot a szegényeknek, rászorulóknak. Köszönjük adományát, áldozatos szeretetét! Kérjük, hogy jelezzék munkatársunknak azt is, ha ismernek olyan rászorulót, akinek ez az adomány tényleges segítség (név és telefonszám elég).
 9. Heti hirdetéseink a plébánia honlapján, valamint a könyves asztalon elhelyezett szórólapon is olvashatók.