Hirdetések - 2018. február 11.

  • Archívum/Archív hirdetések
  • Aranyossy Mihály
  • 2018. február 11.
  • 162

2018. február 11.
évközi 5. vasárnap
Betegek Világnapja

Liturgia
A héten, Hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Ezen a napon szigorú böjtöt tartunk.
Jövő vasárnap Nagyböjt első vasárnapja lesz.
  1. Február 12-től kezdve hétköznaponként és szombatonként reggel 07:00 órakor is mutatunk be szentmisét.
  2. Örömmel tapasztaljuk, hogy a január 1-től indult folyamatos szentségimádás töretlenül folytatódik. Az éjszakai és a hétvégi időszakra szükség van további jelentkezésekre. Kérjük, hogy a hiányos időpontokra a plébánia honlapján az erre a célra szolgáló internetes felületen jelentkezzenek, mert csak akkor látjuk előre, hogy biztosítva van a jelenlét. Az internetes jelentkezést szívesen elvégezzük mindazok számára, akik ezt kérik. A szükséges infrastruktúra fenntartása, a megnövekedett fűtés, világítás, őrzés, szervezés, telefonköltségek stb. fedezetének biztosítása plébániánknak fokozott anyagi terhet jelent, ezért számítunk a testvérek nagylelkű támogatására. Az erre a célra szánt hozzájárulásuk a Teljes Katolikus Liturgiáért Alapítvány erre a célra elkülönített alszámlájára utalhatók. Az alapítvány számlaszáma szerepel honlapunkon, illetve hirdetéseinkben, melyek kinyomtatva a könyves asztalon találhatók. Elkészültek és ugyancsak a könyves asztalról elvihetők befizetésre szolgáló csekkek is.
  3. A Budapesti Énekes Iskola 2018. február 14-én (szerdán), az esti szentmise után 17.45-kor a Katolikus Egyház esti dicséretét, a vesperást énekli.
  4. 2000 év 100 percben címmel egy különleges háznézésre invitáljuk a híveket, 2018. február 16-án (pénteken), melynek során Kovács Gergely vezetésével templomunk legrejtettebb titkai is feltárulnak a látogatók előtt. Gyülekező 17:45 perckor a templom oldalbejáratánál lesz, ahol a 2.600 forint /fő, illetve a 2.000 forint/fő árú kedvezményes belépő is megvásárolható. Utóbbit középiskolások, tanárok, idegenvezetők és újságírók vehetik igénybe, míg a 14 év alatti gyermekek, valamint az egyházi személyek ingyenesen vehetnek részt a programon. Kérünk mindenkit, hogy hozzon magával zseblámpát! A programmal kapcsolatos információk a könyves asztalon elhelyezett szórólapon is olvashatók.
  5. A karitász teadélelőtt keretében február 17-én (szombaton) 10:00-12:00 óra között a Teréz anya teremben a Magyar Katolikus Püspöki Kar Vatikánban tett ad limina látogatásáról hallhatunk összefoglalót, majd beszélgetés és szeretetvendégség lesz.
  6. Február 18-án (vasárnap) 18:00 órakor templomunkban lesz a Házasság Hetének záró szentmiséje, melyet Bíró László püspök atya mutat be. Ezért a 18:00 órai angol nyelvű, és az esti fél kilenc órai szentmise elmarad.