Hirdetések - 2017. december 24.

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2017. december 21.
 • 166

2017. december 24.
Advent negyedik vasárnapja
 
Liturgia
 
Hétfőn Urunk születésének, karácsony főünnepe, parancsolt ünnep
Kedden Szent István első vértanú ünnepe
Szerdán Szent János apostol és evangélista ünnepe
Csütörtökön aprószentek és vértanúk ünnepe lesz
 
 1. 2017. december 24-én délután és este nem lesznek szentmisék. 15:30 órakor kezdődik a pásztorjáték. Az éjféli szentmise előtt 23:30-tól orgonás zenei áhítatot tartunk. Az ezt követő szentmisét Bíró László püspök atya mutatja be.
 2. December 25-én (karácsony első napján) vasárnapi miserend lesz, 16:00 és 18:00 órakor az idegen nyelvű szentmiséket is megtartjuk, azonban az esti 20:30 órai szentmise elmarad. Előre jelezzük, hogy az újévi miserend is ugyanígy alakul. Szilveszter napján, vasárnap délelőtt 08:30-kor, 10:00 órakor és este 18:00 órakor lesznek szentmisék.
 3. December 26-án (karácsony második napján) reggel 08:30-kor, 10:00-kor, és 18:00 órakor lesznek szentmisék.
 4. A január 1-től induló állandó szentségimádásra a plébánia honlapján, ill. közvetlenül a http://orokimadas.belvarosiplebania.hu internetes címen történő regisztrációval, ill. telefonon és személyesen is lehet jelentkezni. Eddig már nagyon sokan regisztráltak, sokan is jelentkeztek, de a folyamatosság biztosítása érdekében még számos további jelentkezésre van szükség.
 5. Szeretetláng imaóráinkat az új évben keddi napokon 16:00 órától tartjuk, a továbbiakban nem a Szent Mihály templomban, hanem itt a Főtemplomban. Az első imaóra idén vízkereszt után, január 9-én lesz.
 6. Örömmel tapasztaltuk, hogy kérésünkre a kedves testvérek, akiknek tudomásuk van arról, hogy nem szerepelnek egyházközségünk nyilvántartásában, a plébániánkhoz való kapcsolódás érdekében sokan megadták személyes elérhetőségükre szolgáló adataikat. Kérjük, hogy akik még ezt nem tudták megtenni, de szándékukban áll, a könyves asztalon elhelyezett adatlapra iratkozzanak fel.
 7. Szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe a most megjelent plébániai lapunk, a Pesti Főtemplom legújabb, karácsonyi számát.
 8. Heti hirdetéseink a plébánia honlapján, a hirdetőtáblán, valamint a könyves asztalon elhelyezett szórólapokon is olvashatók.