Orientale Lumen - A Szent Efrém Férfikar hangversenye

  • Archívum/Archív események
  • Aranyossy Mihály
  • 2017. december 30.
  • 161

Magyarország legkedveltebb vokális együttese, a Szent Efrém Férfikar 2018-ban új helyszínen rendezi meg óriási népszerűségnek örvendő "Orientale Lumen" sorozatát. 2018. januárjától a csodálatosan felújított Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom (Budapest V., Március 15. tér) ad helyet a sorozatnak.
A Szent Efrém Férfikar 2011-ben rendezte meg először az Orientale Lumen sorozatot, ahol a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíció hangoznak el. Az elmúlt hat évad során olyan nemzetközileg is elismert sztáregyüttesek és szólisták léptek fel a Szent Efrém Férfikarral, mint Sebestyén Márta, Abeer Nehme, Palya Bea, Marie Keyrouz nővér, Evgeny Nesterenko, Szokolay Dongó Balázs, az Orosz Ortodox Szólisták, az Optina Pustyn Férfikar és a Moszkvai Patriarhátus Kórusa.
A hetedik Orientale Lumen sorozat összeállításakor is arra törekedett a Szent Efrém Férfikar, hogy különleges tehetségű partnerekkel szólaltassák meg a bizánci zenekultúra gyöngyszemeit.
A 2018. január 6-án 19:30 órakor keződő koncerten (az ortodox Karácsony ünnepén) a Parafónia Zenekar lesz a Férfikar vendége.

Jegyek vásárolhatók a www.jegy.hu oldalon 4.000 forint/fő és 2.000 forint/fő (diák és nyugdíjas) áron, vagy előadás előtt a helyszínen 4.500 forint/fő és 2.500 forint/fő áron áron.