Hirdetések 2018. március 11-én

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2018. március 9.
 • 58

2018. március 11.
Nagyböjt negyedik vasárnapja
 
 1. A nagyböjti élelmiszer gyűjtés alkalmából eddig érkezett csomagokat hálásan köszönjük. Aki még nem tudta eljuttatni az erre a célra szánt adományát, még jövő vasárnapig megteheti.
 2. Karitász hittanóra lesz március 13-án (kedden) 15:00 órakor. A téma Szent János evangéliuma. A hittanórát követően 16:00 órakor kezdődik a Szeretetláng imaóra az altemplomban.
 3. Nagy örömmel és várakozással tekintünk újjáalakult énekkarunk liturgikus életünkbe való bekapcsolódása elé, és számítunk további jelentkezőkre is. A próbákat Gesztesi-Tóth László karnagy úr péntekenként 18:00 órakor tartja a Szent Kinga Közösségi Otthonunkban.
 4. Karitász ruha akciót tartunk március 17-én (szombaton) 09:00 - 12:00 óra között a Teréz anya teremben.
 5. Különleges, ritkán hallható mű, Giaches de Wert (ejtsd: Dzsakesz de Vert), 16. századi franco-flamand zeneszerző Márk passiójának előadására kerül sor templomunkban 2018. március 22-én (csütörtökön) 18:00 órakor. A művet a Pázmány Egyetemi Kórus adja elő, vezényel Klembala Géza és Bali János Liszt-díjas egyetemi docens. A belépés díjtalan, helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.
 6. Az Altemplomi Esték címmel rendezett sorozatunk következő eseménye március 23-án (pénteken) 18:00 órakor lesz, amikor Lengyel Miklós korábbi szöüli nagykövet "Korea: Egy ország, két nemzet" címmel tart előadást a két Koreáról. Kérdezője és beszélgetőtársa Dr. Faragó Hilda asszony lesz.
 7. Március 25-én (vasárnap) 17:00 órakor Rohmann Ditta csellóművész folytatja Bach forrás címmel megkezdett hangversenysorozatát az altemplomban.
 8. Előre jelezzük, hogy az esküvők szezonjának közeledtével a szombati előesti szentmisék időpontja megváltozik. Április 7-től a szombati szentmisék nem 17:00, hanem 18:00 órakor kezdődnek.
 9. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét arra, hogy az új rendelkezés szerint a 2018-ban benyújtott adóbevallásokon az egyház technikai számára kiállított, 1%-ról szóló rendelkező nyilatkozatot a NAV visszavonásig a következő években automatikusan figyelembe veszi. Ezért kérjük, hogy aki a NAV által elkészített adóbevallást elfogadva adózik, ne mulassza el az 1%-ról való rendelkezést, akkor sem, ha nullás bevallásról van szó, mert az is számít, ugyanis a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részének ez adja a fedezetét. A rendelkező nyilatkozatot a NAV online felületén lehet érvényesíteni.

Templomunk címe:
Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom
1056 Budapest, Március 15. tér (az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél)

A templom megközelíthető az M3 metróval (Ferenciek tere megálló), a 2. számú villamossal (Március 15. téri megálló). A legközelebbi autóbusz-megálló az Erzsébet-híd pesti hídfőjén van kialakítva. Ezt a megállót a következő járatok érintik: 5, 8E, 108E, 110, 112, 133E, 178.
Parkolási lehetőségek: az Erzsébet-híd pesti hídfője alatt kialakított parkolóban, valamint a Millenium Center mélygarázsban (1052 Budapest, Pesti Barnabás u. 4.)