Hirdetések 2017. szeptember 24-én

  • Archívum/Archív hirdetések
  • Aranyossy Mihály
  • 2017. október 12.
  • 78

HIRDETÉSEK
2017. szeptember 24.
Évközi 25. vasárnap
Szentírás vasárnapja
Liturgia
 
Kedden Szent Kozma és Damján vértanúk,
Szerdán Páli Szent Vince áldozópap,
Csütörtökön Szent Vencel vértanú emléknapja,
Pénteken Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepe,
Szombaton pedig Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító emléknapja lesz
 
  1. Kedden fél négykor az altemplomban karitász hittanórát tart Csorba Gábor állandó diákónus.
  2. Rendszeres szeretetláng imaóráinkat megkezdtük a Szent Mihály templomban. Ezekre az alkalmakra is hívjuk a testvéreket szerdánként 15 órakor.
  3. Itt a főtemplom altemplomában pénteken 16 órától szentségimádás lesz, majd a szentmisét követően este 20 órától 2000 év 100 percben címmel Kovács Gergely vezetésével különleges háznézésre lesz lehetőség, melynek során az épület elzárt tereit is bemutatjuk a látogatóknak, akiknek ehhez zseblámpát is kell magukkal hozniuk. A program befejezéseként Oberrecht Ádám orgonaművész előadásában rövid hangverseny hangzik el. A részvételi díj 2600 Ft személyenként, melyet a bejárati pénztárban kell befizetni. Gyülekezés 19.15 perctől az oldalsó bejáratnál lesz.
  4. Szombaton délelőtt 9 és 12 ó között karitász ruha-akciót tartunk a Teréz anya teremben.
  5. Egyházzenei hangverseny lesz a szentmise után ugyancsak szombaton, szeptember 30-án, 19 órai kezdettel „Szűz Mária alakja a kortárs magyar zeneszerzésben” címmel. Az ünnephez a másnapi, vasárnapi, 10 órai nagymise kapcsolódik. Különösen fontos számunkra, hogy a hangverseny templomunkban, a Nagyboldogasszony Főplébánia templomban hangzik el, valamint hogy egyházzenészeink, Horváth Ágnes és Oberrecht Ádám szervezésében és közreműködésével valósul meg. A hangversenyre a belépés díjtalan. A részletekről a szórólapokon és a plakátokon tájékozódhatnak.
  6. Templomigazgatóságunk, a Szent Mihály templom búcsúját ünnepeljük jövő héten, szeptember 28-án és 29-én, csütörtökön és pénteken. Csütörtökön 16 órakor lesz az előesti búcsúi szentmise, melyet 18 órakor Szent Mihály tiszteletére énekelt vesperás követ a Praemontrei Kantorátus szolgálatával. Másnap, pénteken 16 órakor tartjuk a búcsúi nagymisét, majd 18 órakor a régi rítus szerint bemutatott szentmisét.