Hirdetések 2017. szeptember 17-én

  • Archívum/Archív hirdetések
  • Aranyossy Mihály
  • 2017. október 12.
  • 74

HIRDETÉSEK
2017. szeptember 17.
Évközi 24. vasárnap
Liturgia
 
Kedden Szent Januáriusz püspök és vértanú emléknapja,
Csütörtökön Szent Máté apostol és evangélista ünnepe,
Szombaton Pietrelcinai Szent Pió áldozópap emléknapja lesz.
 
  • A nyári szünetet követő első szeretetláng imaóránk szerdán 15 órakor lesz a Szent Mihály templomban.
  • A Szent László év és Szent Gellért ünnepe alkalmából Szent László-Szent Gellért triduumot tartunk templomunkban szeptember 22-24 között, péntektől vasárnapig. A program a következőképpen alakul:
Szeptember 22-én, pénteken, 16 órától szentségimádás
17 órakor Medgyesy S. Norbert, Szent László kutató előadása az altemplomban
18 órakor magyar-lengyel ünnepi szentmisét mutat be Bíró László püspök atya, melyet követően körmenetet tartunk Szent László király ereklyéjével
20 órakor a Sacra Corona c. film vetítésére kerül sor az altemplomban.
Szeptember 23-án, szombaton, 14.30-kor Szent Gellért séta indul a templom bejáratától, amely kb. 17.30-ig tart. 18 órakor a búcsúi szentmise, majd 19 órakor az altemplomban a Szent Gellért legendája című filmet vetítjük le. Ezt követően kb. 20.30-kor agapéra hívjuk a résztvevőket.
Szeptember 24-én, vasárnap 10 órakor ünnepi búcsúi szentmisét mutat be Bíró László püspök atya. A búcsúi szentmiséken a Bíboros főpásztor engedélye alapján a szokásos feltételek mellett részleges búcsú nyerhető.
A Szent Gellért napi ünnepre készülve adjuk ki és ajánljuk a testvérek figyelmébe újságunk, a Pesti Főtemplom 26. számát, melyből többek között az elmúlt és a következő időszak fontos eseményeiről is tájékozódhatnak.
  • Karitász csoportunk Gellért-hegyi sétára indul szombaton 10 órakor a templom főbejárata elől. Rossz idő esetén a Teréz anya teremben lesz közös teázás és beszélgetés.
  • Jövő vasárnap önkéntes véradókat várnak a Ferenciek terén lévő Szent Gellért könyvesboltba. Az esemény fővédnöke Beer Miklós püspök atya, aki százszoros véradóként vesz részt az eseményen, majd együtt ebédel a véradókkal.
  • Előre hirdetjük, hogy szeptember 29-én, pénteken, Szent Mihály napján, 2000 év 100 percben címmel Kovács Gergely vezetésével különleges háznézésre lesz lehetőség, melynek során az épület elzárt tereit is bemutatjuk a látogatóknak, akiknek ehhez zseblámpát is kell magukkal hozniuk. A program befejezéseként Oberrecht Ádám orgonaművész előadásában rövid hangverseny hangzik el. A részvételi díj 2600 Ft személyenként, melyet a bejárati pénztárban kell befizetni. Gyülekezés 19.15 perctől az oldalsó bejáratnál lesz.
  • Kerényi Lajos atya könyvei itt a templomban megvásárolhatók. A könyvek a bejáratnál elhelyezett asztalon találhatók.  A vételárat kérjük az ott elhelyezett dobozba helyezni.