Hirdetések 2017. október 8-án

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2017. október 12.
 • 97

HIRDETÉSEK
2017. október 8. (vasárnap)
Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya,
Magyarország főpátrónája főünnepe
Liturgia
 
Hétfőn Szent Dénes püspök és társai vértanúk,
Szerdán Szent XXIII. János pápa,
Szombaton Szent I. Kallixtusz pápa és vértanú emléknapja lesz
 
 1. A karitász hittanórán kedden az altemplomban 15.30-kor a Máriás papi mozgalomról folytatja az ismertetést Csorba Gábor állandó diakónus.
 2. Október hónapban a hétköznapi szentmisék előtt, szerda kivételével fél öttől a rózsafüzért imádkozzuk. Szerdán 15 órától a Szeretetláng imaóra keretében mondjuk el ezt az imánkat a Szent Mihály templomban. Ebben az időszakban, tehát október hónapban ezért a pénteki  szentségimádás a rózsafüzér-ima előtt  a feltemplomban lesz.
 3. A karitász filmklubban csütörtökön az Avilai Szent Terézről készült három részes film első részét nézzük meg közösen 17 órától, a Teréz anya teremben.
 4. Pénteken és szombaton a „72 óra önkéntes akció” elnevezésű mozgalom keretében fiatalok állagmegóvó feladatokat végeznek el templomunkban, és kitakarítják a hátsó templomkertet.
 5. A „Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál” keretében szintén pénteken október 13-án, Mészáros Zsolt orgonakoncertjén vehetünk részt este fél hét órai kezdettel.
 6. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án, pénteken országos zarándoklatot szervez a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király plébániatemplomhoz. A templom előtti téren 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros prímás lesz. Plébániánk közösen vesz részt az utolsó fatimai jelenésnek ezen a 100. éves évfordulóján, a szentmisén. Találkozás és indulás a Belvárosi templom elől 9 órakor. Metróval és BKK busszal megyünk a helyszínre. A zarándokcsoportot Zoltán atya vezeti, aki mindenkit szeretettel vár erre a történelmi és üdvösségtörténeti jelentőségű napra.
 7. Idén is szeretnénk segítséget nyújtani Kárpátaljai testvéregyházunknak, a Rahói Római Katolikus Plébániának, ahol a gyerekek iskolai eszközökben szűkölködnek. A Budapesti Turisztikai és Fesztivál Központtal összefogva ezért gyűjtést rendezünk. Karácsonyra szeretnénk a gyerekeket megajándékozni, ezért kérjük, hogy aki tud, támogasson ebben bennünket. Iskolaszereket (ceruza, gyurma, festék, füzetek, kifestők stb.) Számítástechnikai eszközöket és könyveket nem kérünk.  Az adománygyűjtést a Nyitott Templomok Napján, szeptember 16-án indítottuk el és november 30-án zárjuk. Ezt követően juttatjuk el december elején Rahóra a Római Katolikus Plébániának. Az adományokat minden nap, a templom nyitvatartási idejében fogadjuk. Kérjük, hogy azokat a Szent Erzsébet ereklye előtt elhelyezett ládába helyezzék be. Bármilyen nagyságrendű segítségért hálásak vagyunk. Adományaikat előre is köszönjük!