Hirdetések 2017. október 1-én

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2017. október 12.
 • 96

HIRDETÉSEK
2017. október 1.
Évközi 26. vasárnap
Liturgia
 
Hétfőn a Szent Őrzőangyalok emléknapja,
Szerdán  Assisi Szent Ferenc emléknapja,
Pénteken a Rózsafüzér Királynője emléknapja,
Jövő vasárnap Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpatrónája főünnepe lesz
 
 1. Kedden 18 órakor a Szent Mihály templomban tartjuk az elváltakért és egyedülállókért bemutatott szentmisét, mely után a Szent Kinga teremben találkozunk a résztvevőkkel.
 2. Rendszeres Szeretetláng imaóráinkra a továbbiakban is szerdánként a Szent Mihály templomban kerül sor. Ezekre az alkalmakra is hívjuk a testvéreket ezeken a napokon 15 órakor.
 3. Itt a Főtemplom altemplomában pénteken 16 órától továbbra is szentségimádás lesz.
 4. Szombaton délelőtt 10 és 12.30 között a keresztény játszóházba várjuk a gyermekeket és szüleiket a Szent Kinga terembe.
 5. Hegyi Gábor festőművész kiállítása nyílik meg pénteken a Szent Kinga teremben 18.30 kor. A kiállítás január 6-ig lesz megtekinthető.
 6. Október 13-án és 14-én a „72 óra önkéntes akció” elnevezésű mozgalom keretében fiatalok állagmegóvó feladatokat végeznek el templomunkban, és kitakarítják a hátsó templomkertet.
 7. A „Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál” keretében szintén október 13-án, pénteken, Mészáros Zsolt orgonakoncertjén vehetünk részt este fél hét órai kezdettel.
 8. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án (pénteken) országos zarándoklatot szervez a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király plébániatemplomhoz. A templom előtti téren 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros prímás lesz. Plébániánk közösen vesz részt az utolsó fatimai jelenésnek ezen a 100. éves évfordulóján, a szentmisén. Találkozás és indulás a Belvárosi templom elől 9 órakor. Metróval és BKK busszal megyünk a helyszínre. A zarándokcsoportot Zoltán atya vezeti, aki mindenkit szeretettel vár erre a történelmi és üdvösségtörténeti jelentőségű napra.
 9. Idén is szeretnénk segítséget nyújtani Kárpátaljai testvéregyházunknak, a Rahói Római Katolikus Plébániának, ahol a gyerekek iskolai eszközökben szűkölködnek. A Budapesti Turisztikai és Fesztivál Központtal összefogva ezért gyűjtést rendezünk. Karácsonyra szeretnénk a gyerekeket megajándékozni, ezért kérjük, hogy aki tud, támogasson ebben bennünket. Iskolaszereket (ceruza, gyurma, festék, füzetek, kifestők stb.) Az adománygyűjtést a Nyitott Templomok Napján, szeptember 16-án indítottuk el és november 30-án zárjuk. Ezt követően juttatjuk el december elején Rahóra a Római Katolikus Plébániának. Az adományokat minden nap, a templom nyitvatartási idejében fogadjuk. Kérjük, hogy azokat a Szent Erzsébet ereklye előtt elhelyezett ládába helyezzék be. Bármilyen nagyságrendű segítségért hálásak vagyunk. Segítségüket előre is köszönjük!