Hirdetések 2017. november 5-én

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2017. november 2.
 • 98

2017. november 5.
Évközi 31. vasárnap
Liturgia
 
Csütörtökön a Lateráni Bazilika felszentelésének ünnepe,
Pénteken Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító,
Szombaton Tours-i Szent Márton püspök emléknapja lesz.
 
 1. Kedden 18:00 órakor kezdődik a Szent Mihály templomban az elváltakért bemutatott szentmise, azt követően pedig a Szent Kinga teremben beszélgetünk a résztvevőkkel.
 2. Szerdánként 15:00 órakor ugyancsak a Szent Mihály templomban folytatódnak a Szeretetláng imaórák.
 3. Csütörtökön 17:00 órakor a Teréz anya teremben (a Karitász filmklubban) az Avilai Nagy Szent Teréz életét bemutató film második részét vetítjük le.
 4. A pénteki szentségimádást a továbbiakban ismét az altemplomban tartjuk. Örömmel hirdetjük, hogy Bíboros úr és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának támogatása lehetővé tette, hogy januártól templomunk állandó szentségimádás helyszíne legyen. A szükséges feltételek megteremtése, a jelenlegi keresztelő kápolna átalakításának előkészítése folyamatban van. Az átalakítás kivitelezéséhez a testvérek nagylelkű adományaira is számítunk, melyet a Teljes Katolikus Liturgiáért Alapítványunk erre a célra elkülönített számláján fogunk kezelni. A szentségimádásra konkrét időpontokra a plébánia honlapján történő regisztrációval, ill. személyesen lehet majd jelentkezni. Az elektronikus jelentkezésre a plébánia honlapján már november 13-tól mód lesz.
 5. A szombati előesti szentmisék a nyári hónapok után tegnaptól újból 17:00 órakor kezdődnek.
 6. A Karitász Teadélelőtt keretében szombaton a Teréz anya teremben 10:00 órától Dr. Kerényi Lajos atya lesz vendégünk, aki életéről és hitéről fog beszélni nekünk.
 7. Ugyancsak szombaton, november 11-én, 18:00 órától a Csepeli Római Katolikus Egyházközség Sekrestye Színpadának előadását nézhetjük meg a templomban. A színdarab a fatimai Mária-jelenések történetét mutatja be. Helyfoglalás a szentmisét követően 17:45-től az érkezés sorrendjében történik.
 8. Dr. Osztie Zoltán atya adventi lelkigyakorlatot tart Leányfalun a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban december 15-én 16:00 órától, december 17-én 13:00 óráig, melyre korlátozott számban a plébánia irodájában jelentkezni lehet.
 9. A heti hirdetések a továbbiakban a vasárnapi 10:00 órai szentmise után már a plébánia honlapján is olvashatók lesznek, valamint szórólap formájában is hozzáférhetők itt a templomban a könyves asztalon.