Hirdetések 2017. november 19-én

  • Archívum/Archív hirdetések
  • Aranyossy Mihály
  • 2017. november 18.
  • 134

2017. november 19.
Évközi 33. vasárnap
 
Liturgia
Kedden a Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban,
Szerdán Szent Cecília szűz és vértanú,
Pénteken Dung-Lac Szent András áldozópap és társai vértanúk emléknapja lesz

Jövő vasárnap Krisztus, a Mindenség Királya főünnepén, az egyházi év lezárulásával, hálaadást végzünk az elmúlt évért
 
A mai gyűjtést a karitász javára tartjuk
 
  1. A turini lepel és Magyarország címmel, a KÉSZ Belvárosi Csoportjának szervezésében 2017. november 21-én (kedden) 18:00 órától Dr. Váralljai Csocsán Jenő történész-szociológus, görögkatolikus pap előadást tart a Szent Kinga teremben.
  2. Ahogy már örömmel hirdettük, januártól templomunk állandó szentségimádás helyszíne lesz, melyre már most a plébánia honlapján, ill. közvetlenül a http://orokimadas.belvarosiplebania.hu internetes címen történő regisztrációval, illetve telefonon és személyesen is lehet jelentkezni. Szeretettel kérjük a testvéreket, hogy akinek lehetősége van, rendszeres és konkrét időpontra vonatkozó jelenlétet vállaljon.
  3. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve 2017. november 25-én (szombaton), Krisztus Király főünnepének előestéjén 16:00 és 17:00 óra között csendes szentségimádást tartunk templomunkban. Buzdítjuk a híveket, hogy sokan regisztráljanak, és jöjjenek el a szentségimádásra. A regisztráció a következő címen érhető el: https://krisztuskiraly.iec2020.hu/#/jelentkezes/. Ebben a rovatban válasszák ki a templomunkat (Budapest Belvárosi Nagyboldogassszony Főplébániatemplom), és adja meg a kért adatokat. Tartson Ön is velünk!
  4. Előre hirdetjük, hogy december 1-én (pénteken) 18:00 órától, 2000 év 100 percben címmel Kovács Gergely vezetésével különleges háznézésre lesz lehetőség, melynek során templomunk elzárt tereit, legrejtettebb kincseit is bemutatjuk a látogatóknak, akiknek ehhez zseblámpát is kell magukkal hozniuk. A program Oberrecht Ádám orgonaművész közreműködésével, rövid hangversennyel fejeződik be. A részvételi díj 2.600 Ft személyenként, melyet a bejárati pénztárban kell befizetni. Gyermekek, tanárok és idegenvezetők kedvezményes, 2.000Ft-os jeggyel vehetnek részt az eseményen. Gyülekezés 17.45 perctől az oldalsó bejáratnál lesz.
  5. Szeretettel hívjuk a testvéreket most a szentmise után karitász csoportunk agapéjára az altemplomba, egy kis baráti együttlétre, ismerkedésre.
  6. A heti hirdetéseink a plébánia honlapján, valamint szórólapon is olvashatók, melyek itt a templomban a könyves asztalon találhatók.