Hirdetések - 2018. január 21.

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2018. január 20.
 • 125

2018. január 21.
Évközi 3. vasárnap

Liturgia
Hétfőn Boldog Batthyány Strattmann László,
Szerdán Szalézi Szent Ferenc püspök emléknapja,
Csütörtökön Szent Pál apostol megtérésének ünnepe,
Pénteken Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök emléknapja lesz
 1. Örömmel tapasztaljuk, hogy a január 1-től indult folyamatos szentségimádás töretlenül folytatódik. A szükséges infrastruktúra fenntartása, a megnövekedett fűtés, világítás, őrzés, szervezés, telefonköltségek stb. fedezetének biztosítása fokozott terhet jelent, ezért számítunk a testvérek nagylelkű támogatására. Kérjük, hogy az erre a célra szánt hozzájárulásukat alapítványunk, a Teljes Katolikus Liturgiáért Alapítvány számlájára szíveskedjenek átutalni, illetve személyesen a plébánia irodájában befizetni. Az alapítvány számlaszáma megtalálható a honlapunkon, illetve hirdetéseinkben is szerepeltetjük, melyek kinyomtatva a könyves asztalról elvihetők.
 2. Január 21-én (vasárnap) kezdődik a Krisztus hívők egységéért évente megrendezésre kerülő ökumenikus imahét, amelyet 19:00 órakor a Szent István Bazilikában Dr. Erdő Péter bíboros és Steinbach József református püspök nyit meg. Az imahét keretében a Szent Mihály templomban január 25-én (csütörtökön)18:00 órakor imádkozunk közösen a keresztény egyházak egységéért. Az imahét programja a bejárati ajtó melletti pénztár ajtaján elhelyezett plakáton olvasható.
 3. Karitász hittanóra lesz január 23-án (kedden) 15:00 órakor, majd 16:00 órától tartjuk a Szeretetláng imaórát az altemplomban. Eközben a csendes szentségimádás az örökimádás-kápolnában zavartalanul folytatódik.
 4. Ugyancsak kedden (január 23-án), A turini lepel és Magyarország címmel Prof. Dr. Váralljai Csocsán Jenő, szociológus, művészettörténész, görögkatolikus pap, az Oxfordi Egyetem és Pázmány Péter Katolikus Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára tart előadást a Szent Kinga teremben 18:00 órai kezdettel.
 5. Karitász ruha akció lesz a Teréz anya teremben január 27-én (szombaton) 09:00 - 12:00 óra között.
 6. Jövő szombaton (január 27-én) a KÉSZ Belvárosi Csoportja megemlékezést tart vitéz Nagybányai Horthy Miklós születésének 150. évfordulója alkalmából. A 10:00 órakor kezdődő szentmise keretében beszédet mond Boros Péter volt miniszterelnök, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Szakály Sándor a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója.
 7. Rohmann Ditta gordonkaművész január 28-án (vasárnap) 17:00 órakor folytatja a "Bach forrás" című hangverseny-sorozatát az altemplomban. Közreműködik Kiss Csinszka Flóra színművész.