Hirdetések - 2018. február 18.

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2018. február 16.
 • 89

2018. február 18.
Nagyböjt első vasárnapja

Liturgia
Kedden Szent Jacinta és Francisko Marto fatimai látnokok,
Szerdán Damiáni Szent Péter püspök és egyháztanító emléknapja,
Csütörtökön Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepe lesz
 1. A továbbiakban hétköznaponként (szombaton is) reggel 07:00 órakor is mutatunk be szentmisét.
 2. Február 18-án 18:00 órakor templomunkban kerül sor a Házasság Hetének záró szentmiséjére, melynek főcelebránsa Bíró László püspök atya lesz. Ezért a 18:00 órai angol nyelvű, és az este 20:30 órai szentmise elmarad.
 3. Továbbra is kérjük a testvéreket, hogy kísérjék figyelemmel és kapcsolódjanak be az állandó szentségimádás folyamatába. A hiányos időpontokra a plébánia honlapján az erre a célra szolgáló internetes felületen lehet jelentkezni, ugyanis csak akkor látjuk előre, hogy biztosítva van-e a jelenlét. Az internetes jelentkezést szívesen elvégezzük mindazok számára, akik ezt kérik. Az állandó szentségimádás feltételeinek biztosítására szánt anyagi hozzájárulásuk a Teljes Katolikus Liturgiáért Alapítvány erre a célra elkülönített alszámlájára utalhatók. Az alapítvány számlaszáma szerepel heti hirdetéseinkben, melyek kinyomtatva a könyves asztalon találhatók. Elkészültek és ugyancsak a könyves asztalról elvihetők befizetésre szolgáló csekkek is.
 4. Február 20-án (kedden) 16:00 órától a Szeretetláng imaóra keretében a Rózsafüzért imádkozzuk az altemplomban.
 5. A nagyböjti időszakban péntekenként a 17:00 órai szentmise után keresztúti ájtatosságot tartunk.
 6. Az altemplomi esték rendezvénysorozat keretében a rahói egyházközség esperes plébánosával, Mikulyák László atyával találkozunk február 23-án (pénteken) 18:00 órakor.
 7. Karitász Ruhaakció lesz február 24-én (szombaton) a Teréz anya teremben 09:00 - 12:00 óra között.
 8. Ugyancsak szombaton 10:00 - 12:30 között az 1-10 éves korú gyermekeket és kísérőiket várjuk a Keresztény Játszóházba a Szent Kinga terembe, ahol Csorba Gábor állandó diakónus vezetésével közös és egyéni játékokra illetve hittani ismeretek játékos átadására lesz lehetőség.
 9. Rohmann Ditta csellóművész "Bach-forrás" címmel megkezdett hangversenysorozatát folytatja február 25-én (vasárnap) 17:00 órakor az altemplomban. Vendég: Bogdan Bozovic (hegedű) és Kiss Csinszka Flóra (vers).