Hirdetések - 2017. december 10-én

 • Archívum/Archív hirdetések
 • Aranyossy Mihály
 • 2017. december 8.
 • 108

2017. december 10.
Advent második vasárnapja

 
Liturgia
 
Hétfőn Szent Damazusz pápa,
Szerdán Szent Lúcia szűz és vértanú,
Csütörtökön Keresztes Szent János áldozópap emléknapja lesz
 

 1. A január 1-től induló állandó szentségimádásra a plébánia honlapján, ill. közvetlenül a http://orokimadas.belvarosiplebania.hu internetes címen történő regisztrációval, ill. telefonon és személyesen is már lehet jelentkezni.
 2. December 10-én 17:00 órakor, "Bach-forrás" címmel Rohmann Ditta gordonkaművész ad koncertet az altemplomban. A belépés ingyenes, de a hallgatóság létszáma korlátozott, maximum 70 fő részvétele lehetséges.
 3. A karitász hittanórán (kedden) 15:30-kor az altemplomban folytatódik a Máriás Papi Mozgalomról szóló ismertetés.
 4. A Magyarországon élő kínai közösség felnőtt, ifjúsági és gyermekkórusa ad karácsonyi hangversenyt december 10-én (pénteken) 18:00 órától.
 5. A Szent Efrém férfikar Miatyánk koncert című előadása december 16-án (szombaton) 18:30-kor kezdődik. A koncert keretében a Deák Diák Iskola és a Budapesti Énekes Iskola tanulói 5 földrész 20 nyelvén mondják el a Miatyánk imádságot. Az imák között a Szent Efrém Férfikar előadásában görög-bizánci-, és közel-keleti keresztény himnuszok, valamint kiváló mesterek művei csendülnek föl.
 6. Kérjük a kedves testvéreket, hogy akik nem szerepelnek egyházközségünk névjegyzékében, a plébániánkhoz való kapcsolódás érdekében adják meg a személyes elérhetőségükre szolgáló adataikat, a nevüket, lakhely- és az email címüket, melyeket természetesen az arra vonatkozó szabályok szerint kezelünk. Az email címeket hozzájárulásuk esetén levelezőlistára szeretnénk felvenni, lehetőséget teremtve ezzel az ilyen módon történő kapcsolattartásra, észrevételek megtételére, és információk, hírek eljuttatására, cseréjére. Erre a célra a vasárnapi szentmisék után a könyves asztalon elhelyezett adatlapok szolgálnak, melyeket hétköznapokon, nyitvatartási időben a sekrestyében tartunk. Az adatok, tehát a postai- és az elektronikus elérhetőség a plébánia email címén is bármikor megadhatók.
 7. Előre jelezzük a testvéreknek, hogy a jövő év elején szeretnénk a szentségimádáshoz kapcsolódó ismeretek bővítését, gazdagítását szolgáló programokat, foglalkozásokat kezdeni, melyeknek célja elsősorban a személyes hitélet elmélyítése, gazdagítása.
 8. Heti hirdetéseink a plébánia honlapján, valamint a könyves asztalon elhelyezett szórólapon is olvashatók, illetve a megadott email címekre is meg fogjuk küldeni.